Σκελετικές Και Μυϊκές Διαταραχές (Skeletal And Muscular Disorders)

 • Οστεοαρθρίτιδα, επίσης γνωστή ως εκφυλιστική αρθρίτιδα, είναι μια συχνή πάθηση στα σκυλιά που χαρακτηρίζεται από προοδευτική επιδείνωση του αρθρικού χόνδρου στις αρθρώσεις των άκρων. Μπορεί να προκαλέσει πολύ πόνο και χωλότητα. Οι θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν φάρμακα, όπως ΜΣΑΦ, κορτικοστεροειδή, και από κοινού τροποποιητές υγρών όπως γλυκοζαμινογλυκάνες . Άλλες θεραπείες περιλαμβάνουν τη χειρουργική επέμβαση, μασάζ, ζεστές κομπρέσες, χειροπρακτική και ο βελονισμός.
 • Η δυσπλασία ισχίων, είναι μια κληρονομική ασθένεια στα σκυλιά που χαρακτηρίζεται από την ανώμαλη ανάπτυξη της κοτύλης και της κεφαλής του μηριαίου οστού . Είναι πιο συχνή στις μεγάλες φυλές.
 • Δυσπλασία αγκώνων, είναι ένας όρος που εμφανίζεται συχνότερα στις μεγαλόσωμες φυλές.
 • Επιγονατίδα, είναι μια διάμεση ή πλευρική μετατόπιση της επιγονατίδας. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι είναι κληρονομική, αλλά μπορεί επίσης να προκύψει από τραυματισμούς. Είναι πιο συχνή σε μικρότερες ράτσες σκύλων.
 • Osteochondritis διαχωριστική, είναι ο διαχωρισμός του ανώριμου αρθρικού χόνδρου από το υποκείμενο των οστών. Προκαλείται από οστεοχόνδρωση, η οποία χαρακτηρίζεται από ανώμαλη ενδοχονδρική οστεοποίηση των επιφύσεων χόνδρου. Είναι πιο συνηθισμένο να το δει κανείς σε γόνατο (ζώου), αγκώνα, ώμο, και του ταρσού.
 • Panosteitis, είναι μία συχνή νόσος άγνωστης αιτίας, που προκαλεί πόνο, μετατόπιση και χωλότητα στα πόδια σε σκυλιά μεσαίου και μεγάλου μεγέθους . Επηρεάζει τα μακρυά οστά των πρόσθιων και οπίσθιων ποδιών.
 • Σύνδρομο Legg-Calvé-Perthes, επίσης γνωστή ως νόσος Perthes ή άσηπτη νέκρωσης της μηριαίας κεφαλής, χαρακτηρίζεται από μια παραμόρφωση της κεφαλής του μηριαίου οστού και τον πόνο του ισχίου. Εμφανίζεται σε κουτάβια ράτσας μικρού μεγέθους.
 • Πόνος στην ράχη, εμφανίζεται ιδιαίτερα σε ράτσες που έχουν μακρυά ράχη, όπως τα κυνηγόσκυλα Basset Hounds και Dachshunds, προκαλείται συνήθως από ασθένεια μεσοσπονδύλιων δίσκων. Προκαλείται από τον εκφυλισμό και την προεξοχή του δίσκου και την συμπίεση του νωτιαίου μυελού. Εμφανίζεται πιο συχνά στις τραχήλου της μήτρας και θωρακο-περιοχές. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στην ράχη, αδυναμία πίσω άκρων, και παράλυση.
 •  Συγγενείς ανωμαλίες της σπονδυλικής στήλης, συμπεριλαμβανομένης της πεταλούδας, μπλοκ, και μετατόπιση σπονδύλων, και hemivertebrae (είναι μια συλλογή από δυσμορφίες της σπονδυλικής στήλης σε ζώα). Οι περισσότερες δεν είναι κλινικά σημαντικές, αλλά μπορούν να προκαλέσουν συμπίεση του νωτιαίου μυελού, παραμόρφωση του σπονδυλικού σωλήνα ή να προκαλέσουν αστάθεια.
 • Craniomandibular οστεοπάθεια, είναι μια κληρονομική ασθένεια των West Highland White Terriers και επίσης εμφανίζεται και σε άλλες φυλές τερριέ. Πρόκειται για μια αναπτυξιακή ασθένεια στα κουτάβια προκαλώντας εκτεταμένες οστικές αλλαγές στην κάτω γνάθο και το κρανίο. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο κατά το άνοιγμα του στόματος.
 • Υπερτροφική οστεοπάθεια, είναι μια ασθένεια των οστών δευτεροβάθμια της ασθένειας των πνευμόνων. Χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό νέου οστού στην εξωτερική πλευρά των μακρών οστών.
 • Υπερτροφική οστεοδυστροφία, είναι μια ασθένεια των οστών στα ταχέως αναπτυσσόμενη σκυλιά μεγάλων ρατσών. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πρήξιμο της μετάφυσης (το τμήμα του οστού που ακουμπάει στην κλείδωση), πόνος, κατάθλιψη, απώλεια της όρεξης, και πυρετό. Η νόσος είναι συνήθως αμφίπλευρη στα οστά των άκρων.
 • Σπονδύλωση, γνωστή ως σπονδύλωση deformans στα σκυλιά, είναι η ανάπτυξη των οστεοφύτων στην κοιλιακή και πλευρική επιφάνεια τωνσπονδυλικών σωμάτων.Συνήθως ανακαλύπτεται τυχαία σε ακτινογραφίες και σπάνια προκαλεί συμπτώματα.
 • Μασητική μυοσίτιδα μυών (ΜΜΜ), είναι μια φλεγμονώδης νόσος των σκύλων που επηρεάζει τους μυς της γνάθου. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πρήξιμο των μυών της σιαγόνας και τον πόνο κατά το άνοιγμα του στόματος. Στην χρόνια MMM υπάρχει ατροφία των μυών της σιαγόνας και των ουλών των μασητικών μυών, λόγω της ίνωσης μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία να ανοίξει το στόμα (τρισμός).
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s