Η Υγεία του Σκύλου (Dogs Health)

Ο κτηνίατρος πρέπει να είναι η κύρια πηγή συμβουλών σχετικά με την υγεία του σκύλου, από την νεαρή ηλικία εώς τα γεράματα. Αναζητήστε στην γειτονιά σας ένα κτηνιατρείο, που χαίρει γενικής εκτίμισης μεταξύ των ιδιοκτητών σκύλων. Εξετάστε προσεκτικά τους ακόλουθους παράγοντες :

  • Εμπειρογνωμοσύνη – αναζητήστε έμπειρους, καλά εκπαιδευμενους κτηνίατρους, που ενημερώνονται συνεχώς.
  • Προσωπικό – τόσο ο κτηνίατρος όσο και το ειδικευόμενο προσωπικό πρέπει να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους και να αφιερώνουν χρόνο τόσο στην εξαίταση, όσο και στο να δίνουν εξηγήσεις και να λύνουν τυχόν απορείες όσες και  να είναι αυτές.
  • Εγκαταστάσεις – ο χώρος πρέπει να καθαρίζεται και να συντηρείται καλα. Επίσης πρέπει να διαθέτει τους κατάλληλους διαγνωστικούς και χειρουργικούς εξοπλισμούς. Τέλος, πρέπει να προσφέρει όλες τις ανέσεις για την περίθαλψη και την νοσηλεία του κατοικιδίου μας.
  • Κόστος – αναζητήστε ένα σχετικά φθηνό κτηνιατρείο, όχι απαραίτητα το φθηνότερο. Ζητάτε πάντα εκ των προτέρων το κόστος των απαραίτητων ενεργειών.
  • Επείγουσα φροντίδα – ενημερωθείτε αν το κτηνιατρείο παρέχει έκτακτες υπηρεσίες. Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε ένα κτηνιατρείο στο οποίο θα μπορείται να φτάσετε γρήγορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s